Anyák napi ötlet: virágot a kertbe

Anyák napi ötletek- levendula

Anyák napi ötlet a  kertbe, 5 tippet adunk, melyek a legkeresettebb fajták az ajándékozáshoz.

 

Anyák napja közeledtével, szinte mindenkinek megfordul a fejében, hogy mit is ajándékozzon Édesanyjának. Csokros vagy kaspós virág? Kinti vagy benti növény? Egyáltalán illik kerti virágokat ajándékba adni?

Tombol a nyár, aki csak teheti, kimegy a levegőre, és csinosítja zöldséges kertjét, növényeit. A kínálatot körbe járva bátran állíthatjuk, hogy igen is illik kerti virágokat ajándékba adni, hiszen egy jól megválasztott növény, hónapokon át ékes dísze lehet otthonunknak, és haza érkezve ezeket megpillantva, mindig eszünkbe jutnak majd szeretteink.

A kínálat éppen annyira bódító, mint a színek kavalkádja, árban pedig a pár száz forinttól a csillagos égig is mehetünk.  Össze szedtünk néhány közkedvelt kerti virágot, melyek Anyák napjára is méltón megállják a helyüket, íme:

Nr. 1. A top lista vezető anyák napi ötlet: a rózsa

Cserepes rózsát szinte mindenhol lehet kapni, és mivel mérete és színe választéka határtalan, így a csomagoláshoz ragaszkodók is vihetik. Kellemes hangulatot ad a lakásban bent is, de valójában kiültetve érzi magát a legjobban. Ilyenkor több héten át pompázik, elvirágzás után vissza vágva pedig nyár végéig gyönyörködhetünk benne. Fontos, hogy földlabdája mindig nedves legyen, így a telet átvészelve a következő tavasszal már új hajtásokat is hozhat.

Anyák napi ötlet: Nr. 1. Rózsa
Anyák napi ötlet: Nr. 1. Rózsa

 

Nr. 2. Anyák napi ötlet: A muskátli

Nem múlhat el nyár, és nem létezhet klasszikus kert, a közkedvelt kerti virág, a muskátli nélkül. Míg régebben csak a nagymamáink teraszáról ismert nagy piros illetve fehér színű muskátli volt jelen a piacon, mára már megjelent több nemes változata is. A rózsánál kevesebb gondozást igényel, és ha hetente egyszer tápoldattal is kényeztetjük, hosszú időn át tartó virágzással hálja meg a gondoskodás. Nemesített fajai szemet gyönyörködtetőek,

Anyák napi ötlet Nr. 2. - Muskátli
Anyák napi ötlet Nr. 2. – Muskátli

 

 

Nr. 3. Anyák napi ötlet: A korallvirág

 

Apró pici virágai mosolygós színei vidámságot csalnak arcunkra. Nyáron kerti virág, kiültethető, ősszel és télen pedig otthonunk belső dísze. Ez a Madagaszkár szigetéről származó virág, nagyon tartós, és ha megkedveli a helyét, képes egész évben virágozni.

Anyák napi ötlet Nr. 3. - Korallvirág
Anyák napi ötlet Nr. 3. – Korallvirág

Nr. 4. Anyák napi ötlet: A levendula

 

A levendula szintén a kedvelt növények között van. Jellegzetes lila színe és illata kinek az orrában ne jelenne meg-e sorok olvasatakor. Megtalálhatók a piacon magyar illetve olasz levendulák is. Bátran ajánljuk a hazait. A pici cserepes változattól kezdve találkozhatunk a nagy magas levendula bokrokig, melyek kertünk mellett, a bejárati ajtó mellett is méltó helyet foglalnak el.

Anyák napi ötlet Nr. 4. - Levendula
Anyák napi ötlet Nr. 4. – Levendula

 

Nr. 5. Anyák napi ötlet: A margaréta fa

 

Mondhatnánk átlagosnak, ám megjelenése tekintélyt és bájt sugároz. Mivel a margaréta a  Kanári-szigetekről származik, ezért a telet nem viseli kint, ám szívesen van kint tavasztól őszig. Azért is a margaréta fát említjük, mert különlegessége révén, bármely Édesanya szívesen venné gondozásba.

Anyák napi ötlet Nr. 5. - Margarétafa
Anyák napi ötlet Nr. 5. – Margarétafa