4 kiegészítő a nyári munkavégzéshez a kertben

Kertészkedés

4 kiegészítő a nyári munkavégzéshez a kertben

Az időjárás jobbra fordulásával a kerti munkák várják az embereket, hiszen a fű növekedésnek indul, a fák kirügyeznek és a tavaszi és nyári időszak az új növények ültetésének is kedvez. Ezekhez a feladatokhoz azonban szükséges jó pár kellék és kiegészítő, amik segíthetnek a munkák elvégzésében. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 kiegészítőt a nyári munkavégzéshez a kertben, amik megkönnyíthetik dolgunkat.

Kiegészítők kerti munkákhoz

A kertek esetében is elmondható, hogy ahány kert, annyi szokás és ezekhez a szokásokhoz különböző kellékek, eszközök és kiegészítők dukálnak. Mindazonáltal, egy alapvető listát könnyen összeállíthatunk, amik nélkül nem érdemes hozzálátni a kerti munkákhoz. Ez a lista az alábbiakból tevődhet össze:

 • kerti szerszámok

 • védőeszközök

 • munkaruha

 • munkavédelmi lábbeli

Természetesen ezen felül is számos eszközre szükségünk lehet, így mindig érdemes saját listát összeállítanunk, mielőtt belevetnénk magunkat a kerti munkákba.

1, Kerti szerszámok

A kerti munkákhoz természetesen elsősorban kerti szerszámokra lesz szükségünk, melyek között igen széles a merítési lehetőségünk, hiszen megtalálhatók köztük:

 • kapák

 • ásók

 • gereblyék

 • metszőollók, stb.

Ezek mindegyike más-más feladatra használhatók, de mindegyik esetében hosszútávon jobban megéri minőségi darabokat választani, hiszen ezek tartósabbak és kevesebb problémánk adódhat velük.

4 kiegészítő a nyári munkavégzéshez a kertben
Kertészkedés

2, Védőeszközök

A kert lényegében ugyanúgy egy munkaterület, mint például egy építkezés. Emiatt mindenképp érdemes ügyelni arra, hogy a megfelelő védőeszközök rendelkezésünkre álljanak, hiszen így minimalizálhatjuk a balesetek esélyét.

Ehhez mindenképp jól jöhet például a:

 • védőkesztyű,

 • sapka,

 • UV szűrős napszemüveg, vagy védőszemüveg.

4 kiegészítő a nyári munkavégzéshez a kertben
4 kiegészítő a nyári munkavégzéshez a kertben

3, Munkaruhák kerti munkákhoz

A védőeszközök mellett a megfelelő védőruha is hasonló jelentőséggel bírhat, hiszen egy minőségi munkavédelmi felső, kabát, vagy nadrág védhet minket a szúrós növényektől, rovarcsípéstől, stb.

Szerencsére ezen a téren is ma már mindkét nem megtalálhatja a maga számítást, így egyaránt adott a lehetőség férfi és női munkavédelmi nadrágok online rendelésére is.

4, Kerti munkavédelmi lábbelik

A munkavédelmi ruhák mellett hasonlóan fontos a lábunk védelme, hiszen a kertben a leggyakoribb baleseti okok között a lábat ért sérülések vannak. Ez lehet egy rossz helyen található fadarab, amibe belelépünk, vagy figyelmetlenségünkben egy óvatlan kapálási mozdulat is csúnya véget érhet.

Azonban egy orrmerevítős munkavédelmi cipő, talpátszúrás elleni védelemmel és vízálló tulajdonságokkal minden téren védelmet nyújthat, ha a láb védelméről van szó kerti munkák során.

Összegezve

A kerti munkák során tehát mindenképp szükségünk lesz néhány célszerszámra, valamint a munkavégzés során a biztonságunkat garantáló munkavédelmi felszerelésre. Ezek segítségével ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy dolgunkat hatékonyan és biztonságosan végezhetjük majd.

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek