7 elengedhetetlen kellék az udvarra

kerítés

7 elengedhetetlen kellék az udvarra

A kert egy olyan terület házunk körül, ahol mindig lehet mint tennie-venni, szépíteni, vagy épp építeni. A kreatív ötleteknek ezen a téren tehát csak a képzeletünk szabhat határt. Az alábbiakban azonban mi összegyűjtöttünk 7 elengedhetetlen kelléket az udvarra, amik a kert szépségéhez, funkciójához, vagy kényelméhez adhatnak hozzá.

1, Kerti kézi szerszámok és gépek

Egyetlen kert sem tartható karban, a megfelelő kéziszerszámok nélkül. Ezek között megtalálhatunk a föld megmunkálására szolgáló eszközöket, a növények karbantartását segítő szerszámokat és persze még sok minden mást is. Ilyen alapvető kerti eszközök lehetnek az:

  • ásó,

  • lapát,

  • metszőolló,

  • gereblye,

  • fűnyíró,

  • szegélynyíró,

  • láncfűrész, stb.

fűnyíró
Ahol kert van, ott fű is, így elengedhetetlen a fűnyíró használata.

2, Locsolócső

A locsolócső szinte elengedhetetlen kellék, ha szeretnénk elkerülni, hogy a tartós meleg időben a kertünkben található pázsit elveszítse üde zöld színét, vagy nagyobb növényeink teljesen kiszáradjanak.

Ezen a téren ma már számos megoldás közül választhatunk, így például a hagyományos slag mellett, az elasztikus locsoló csövek is jó alternatívát kínálnak. Utóbbiak nagy előnye, hogy helytakarékos megoldásnak számítanak, hiszen csak a víznyomás hatására tágulnak ki teljes méretűkre.

3, Kerti bútorok

A kerti bútorok a nagy családi- és baráti összejövetelek alapkellékei. Ezen a téren szintén széles a merítési lehetőség, hiszen a klasszikus fa bútorok mellett, az úgynevezett rattan bútorok is igen népszerűek, de az időjárás állósságra tervezett alumínium kerti bútorok is igen népszerűek.

asztal és székek
Kerti bútorok minden kertben megtalálhatóak.

4, Világítás

Ma már egyetlen dizájnos kert sem elképzelhető stílusos világítás nélkül. Ezen a téren igen népszerűnek számítanak a napelemekkel szerelt kerti lámpák, melyek között különböző méretű és stílusú darabokat is megtalálhatunk, így kertünk egyaránt lehet letisztult, modern, vagy klasszikus, vintage kinézetű.

5, Grill eszközök

A kerti bútorok mellett a különböző grill eszközök is elengedhetetlenek lehetnek számunkra akkor, ha szeretnénk egy-egy jó hangulatú kerti partit tartani, ahol a sütögetéssel nem csak a jóllakottság, de a hangulat is adott lehet.

6, Árnyékolók

A kertekben egyre gyakrabban találkozhatunk az árnyékolók megjelenésével, melyek ahogy nevük is mutatja a tűző napsütés ellen nyújthatnak menedéket, így egy forró nyári napon sem kell az eldugott árnyékos helyeket keresnünk.

7, Kerítés

Egy kert isten igazából a kerítés által válik igazán kerté, hiszen így szemmel láthatóan is a saját kis birodalmunk részét alkotja a terület. A kerítés szintén lehet ma már fa, fém, vagy épp műanyag, mindegyik tartós megoldást kínál az állandó napsütés esetén is. Persze ha már kerítés, akkor előfordulhat, hogy egy-egy kerítés, vagy kapubejáróra is szükségünk lehet, ami esetén modern megoldásnak számít a tolókapu, illetve az úszókapu. Ezeket szerencsére ma már komplett szettekben is megvásárolhatjuk, de ha szükséges egyesével is megvásárolhatjuk, amit szeretnénk, például, ha talpas tolókapu görgőt vásárolnánk online.

Összegezve

A kert tehát egy olyan terület lehet számunkra, ahol kiélhetjük kreativitásunkat és levezethetjük felesleges energiáinkat, hiszen mindig szépíthetünk rajta valamit. A fenti néhány dolog azonban ma már szinte elengedhetetlennek mondható, ha modern és stílusos kertet szeretnénk otthonunk körül.

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek