Mire érdemes odafigyelni, ha vésőgépet vásárolunk?

Mire érdemes odafigyelni, ha vésőgépet vásárolunk?

Egy robusztus, nagyon erős és igen hasznos szerszám a vésőgép, amelyet arra terveztek, hogy segítse a bontási munkálatokat. Elbánik a téglával, a sziklával, de akár a betonnal is. Vagyis ha valaki bővít, felújít vagy épít, nem kérdés, hogy szüksége lesz egy ilyen szerkezetre. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy a széles választékból végül melyikre esik a választásunk. Megmutatjuk, mire érdemes figyelni ennek kapcsán!

Minden vésőgép esetében igaz az, hogy mint olyan erős és tartós szerkezettel rendelkeznek, amelynek hála még erős igénybevételek esetén is gond nélkül helytállnak a munkafolyamat során. Nem véletlen, hogy egy igazán jól megalkotott és strapabíró bontókalapács akár komoly kétszáz alkatrészből is állhat. Ezeknek a jellemzően 10-15 kg súlyú gépeknek számos fajtája van, így jó tisztában lenni az ezek között levő különbségekkel.

Milyen anyagok bontására alkalmas a vésőgép?

Általánosságban elmondható e szerkezetek kapcsán, hogy legyen szó betonról, téglafalakról, sziklákról, aszfaltbevonatról vagy egyéb kemény talajról, a bontás és az eltávolítás könnyen megy majd egy ideális vésőgép társaságában.

Az igazán minőségi, nagy teljesítményű bontókalapácsok hatalmas segítséget jelentenek a munkálatok során, hiszen vízszintes és függőleges irányban egyaránt lehet bontást végezni a segítségével. Ám rögtön fontos azt is hozzá tenni, hogy nagyon sok múlik az adott gép teljesítményén is.

Vésőgép vásárlás, mire érdemes odafigyelni?
Vésőgép vásárlás, mire érdemes odafigyelni?

Mit érdemes figyelembe venni a vésőgép vásárlás előtt?

Általánosságban elmondható, hogy minden vésőgép ugyanazon elv alapján működik, ám kialakításukban és teljesítményükben számos eltérés lehetséges. Titkuk a pneumatikus ütőszerkezetben rejlik, amely erős ütéseket mér a vésőszárra, miközben előre és hátra mozog. Bár amikor a vésőgépek között nézelődik az ember a vásárlás előtt, nagyban befolyásolja a döntést az ár, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy számos egyéb szempont is sokat nyomhat a latba az elvégzendő munka szempontjából.

Alapvetően három olyan dolog van, amire érdemes odafigyelni. Az egyik, hogy egy igen nagy súlyú szerkezetről beszélünk, amely munka közben rázkódik, így ebből kifolyólag ajánlott mindenképpen érdemes olyan verziót választani amelyik könnyen megfogható és megtartható. A nagyobb márkák között rendszerint számos ilyen található.

A másik lényeges szempont a vésőgép teljesítménye, ami rendszerint jule-ban van megadva. Minél nagyobb az itt feltüntetett szám, annál hatékonyabb a gép. Vagyis ez alapján lehet eldönteni, hogy az adott szerkezet alkalmas-e egy betonfal lebontására vagy inkább kisebb nyílások elhelyezésénél érdemes inkább bevetni. Valójában ez a paraméter a legfontosabb tényező a választás előtt.

A harmadik fontos dolog pedig amit figyelembe kell venni, az a vibrációs érték. Ez minél alacsonyabb annál kényelmesebb vele a munka. Rendszerint a drágább modellek általában rendelkeznek vibrációcsökkentő technológiával, amely akkor különösen akkor hasznos, ha hosszú ideig dolgozik valaki, hiszen a munka folyamán felhasznált hatalmas erőt így nem csak a karjainknak kell elnyelnie, amely nagyban csökkenti például az izomláz mértékét.

Érdemes megbízható helyről vásárolni!

Szintén lényeges, hogy mivel egy komoly szerkezetről van szó, mindenképpen minőségi termékekben kell gondolkozni, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak a biztonságos és komfortos munkavégzéshez egyaránt. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog cserben hagyni a vésőgép a folyamat kellős közepén, ráadásul gyorsan és hatékonyan végezhetjük el általa a ránk váró feladatokat.

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek