Napfényt kedvelő kerti virágok

Napfényt kedvelő kerti virágok, tollas celózia

Napfényt kedvelő kerti virágok – 3+1 színpompás növény

Ha nyár van, akkor izzik a levegő, és izzanak a színek is. A virágok csak úgy árasztják magukból, miként a nap a meleget, a harsány, élénk színeket.

Erre persze csak azok a növények képesek, melyek jól viselik, sőt szeretik a meleget, szárazságot és persze a napfényt. Napjainkban, mivel mind melegebbek a nyarak, erősödik, hosszabbodik a kánikula, nem is árt, ha kertünkben sok az ilyen növény. Így hát, ha sok szép, színes virágban szeretnél gyönyörködni hosszan, nyáron is, ezeket ültesd a kertedbe.

 

Napfényt kedvelő kerti virágok, melyek feldíszítik kertedet

Ezek a szárazságtűrő virágok biztosan gyönyörűen festenek majd a kertedben.

  1. Kokárdavirág, a napkorong

Ha már a napfénynél tartunk, varázsoljunk a kertbe is egy kis napkorongot. A kokárdavirág, mely legtöbbször kétszínű – élénksárga és mélyvörös – csodálatosan fest majd a zöld környezetben. Mivel eredetileg Északnyugat-Amerika száraz, sziklás fennsíkjain termett elsősorban vadon, kiválóan viseli az erős napfényt. Egészen júniustól októberig gyönyörködhetsz benne, és még a lepkék és méhek is körüldongják majd ezt a szépséges növényt.

Napfényt kedvelő kerti virágok, kokárdavirág
Napfényt kedvelő kerti virágok, kokárdavirág
  1. Orvosi zsálya, ami nemcsak szép, de illatos és gyógyít is

A mélylila szín is rendkívül jól mutat a virágokon. Kerti zsályának is nevezik. Régen elterjedt volt a néphit, miszerint ha zsálya nő a kertünkben, akkor az ott élőknek nem kell félniük a betegségektől. Elsősorban a mediterrán területeken honos, így hát nem véletlen, hogy fényigénye nagy, és kiválóan viseli a szárazságot. Illatos, kékeslila virágai igencsak népszerűek gyógyhatása miatt, de fűszernövényként ételek ízesítésére is felhasználják.

Napfényt kedvelő kerti virágok, zsálya
Napfényt kedvelő kerti virágok, zsálya
  1. Tollas celózia, a trópusi hangulat kedvelőinek

Ha valami igazán rikító tarkaságra vágysz, ebből a más néven magyarparéjként vagy tollas kakastaréjként ismert dísznövényből mindenképp ültess a kertedbe! Ez a gyönyörűség ugyanis éppen a legnagyobb forróságban fog a legszebben virágozni. Nem csoda, hogy kedveli a meleget, hiszen a trópusokról származik. Virágai tollseprűformát öltenek, élénkpiros, narancs és sárga színekben kiragyognak mélyzöld levélzetükből. Csak arra ügyelj, hogy elegendő vizet kapjon, mert a hosszan tartó szárazságot kevésbé szereti.

Napfényt kedvelő kerti virágok, tollas celózia
Napfényt kedvelő kerti virágok, tollas celózia
  1. Fehér hegyi homokhúr, a szemet pihentető virágtakaró

A tarkaságból elegáns fehér virágaival tűnik ki. Alacsonyan nő, legfeljebb 10 centiméterig, ám virágai mindent elborítanak, és a sziklakövek közötti apró réseken is képesek előbújni. Már május végétől akár egészen júliusig gyönyörködhetünk bennük. Alkalmazkodó, és bár kedveli az öntözést, gyökereit inkább óvjuk a pangó víztől. Valódi napfényt kedvelő virág, mely ideális mindazoknak, akik nyáron is gyönyörködnének kertjük szépségében.

Napfényt kedvelő kerti virágok, homokhúr
Napfényt kedvelő kerti virág a homokhúr

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek