Tavaszi kertészkedés képekben, tippek mit ültessünk

Mesés árvácska

Tavaszi kertészkedés képekben

Tavaszi kertészkedés, végre itt a jó idő, kellemes időtöltés a kertben. Kinyílnak a kis kerti virágocskák, gyönyörködhetünk a tavasz eljöttében. Néhány képben  megmutatom én mit  találtam idén a kertemben.

Kezdőkertész lévén, még csak az egyszerűbb megoldásokat választom. Ismerkedem a növényekkel, melyik mikor nyílik, mekkorára és mit is szeret. Azt hiszem ez a legnagyobb boldogság, mikor a saját magam kis elültetett növényeit látom cseperedni.

Emlékszem, régen mindig csodáltam mások szép kertjeit és arra gondoltam Nekem sohasem lesz ilyen. Nem értettem a növényekhez. 1- 2 éve úgy döntöttem, megpróbálom, hátha majd Nekem is lesz szép kertem. Bizony az eltelt idő alatt sok tudományt nem szereztem, de a tavaszi kertészkedésben már örömömet lelem.

Bár mindent magamtól teszek és tanulgatok,így lassan teszek szert a tudásra, viszont mindent megtapasztalok, dupla örömmel tölt el, ha látom, valami jól sikerül. Persze, jönnek szomszédok és utcabeliek, mondják az igét, mit is kell. Én azonban azt szeretem, ha a saját fejem után mehetek. Nem veszem véresen komolyra, mivel mit kell tennem. Remek kikapcsolódás és nagyon élvezem.

Más a kertem, mert magam tervezem, de a lehető legjobbat hozom ki belőle és már időnként megállanak a kirándulók és megdicsérnek, milyen szép a kiskertem. Ilyenkor elmosolyodom és megköszönöm, van munkám benne bőven.

Imádom a tavaszt, a legszebb évszak. Most, hogy már van egy kis kertem, még színesebbé tehetem a környezetem. Tavaszi kertészkedés, illatok, színek, vidámságot, életerőt hoznak a mindennapok fárasztó valóságába. Ajánlom mindenkinek, aki csak teheti, bátran fogjon bele,ha van egy kis, talpalanyi földje.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .