Fehér évelő virágok

Fátyolvirág

Fehér színben pompázó évelő virágok

3 csodálatos, szűzies szépségű fehér virág

Gyönyörű látvány egy tarka, élénk színű virágokkal dúsan borított kert! Ám a sok szép, színes virág mellett – vagy akár azok helyett is! – legalább annyira szépen mutatnak a fehér évelő virágok.

A fehér évelő virágok kiválóak az egyszínű kertek kedvelőinek is

A fehér szín ugyanis szűzies, tiszta szépségével az ártatlanság, az egyszerűség eleganciáját teremti meg. Nem véletlen, hogy a fehér színű évelő virágok a tarka színű kertekben is kiválóan mutatnak, hiszen a fehér szín mindenhez illik.

De az sem meglepő, hogy manapság kezdenek divatba jönni az úgynevezett egyszínű kertek. Ennek lényege, hogy egy szín és árnyalatai uralják a kertet. Ilyenkor nemcsak a növények (például fehér évelő virágok), hanem a kiegészítők (kerti pad, kerítés) is a fő színvilág árnyalatában pompáznak.

A fehér évelő virágok különösen akkor emelik kertünk fényét, ha az viszonylag árnyékos fekvésű. Ilyenkor a fehér  virágok ragyogóvá teszik a kertet, sokkal világosabbnak tűnik kertünk tőlük. Sötétedés után pedig a fehér virágokon megtörő különböző fények varázsolják különlegessé otthoni édenünket.

De vajon melyik fehér színű évelő virágok lehetnek a legalkalmasabbak a fehér szín kedvelői számára? Ezt mindenki maga tudja eldönteni az ízlése, érdeklődése alapján. Így mi is csak egy szubjektív, válogatott listát tudunk adni a létező fehér színű évelő virágok kimeríthetetlen választékából.

Különleges fehér évelő virágok

Fehér színű évelő virágok #1: Az éteri szépségű fátyolvirág

Ez a rendkívül különleges virág, a fátyolvirág, vagy más néven rezgő, méltatlanul legtöbbször más, hivalkodóbb virágok kísérője szokott lenni. Pedig a fátyolvirág önmagában is gyönyörű. Apró fehér virágaival, melyek kertünkben bokorrá cseperedve olyan látványt nyújtanak, mintha habos felhők között járnánk.

Fátyolvirág
Fátyolvirág

A fátyolvirág vagy rezgő nyáron virágzik; gondozása pedig nem igényel különösebb szakértelmet, így bátran ajánlhatjuk termesztését kezdő kertészeknek is.

Fehér színben évelő virágok #2: Pillangóvirág, a napsütötte kertek fehér dísze

Ez a viszonylag magasra növő, szabályos virágú évelő növény akkor mutatja meg teljes szépségben magát, ha minél nagyobb csoportban virágozhat. Mint szinte minden évelő virág, többféle színváltozatban létezik, ám a közepén található sárga folt főleg a fehér változaton mutat elegánsan.

Pillangóvirág
Pillangóvirág

Fehér színű évelő virágok #3: Fehér estike, a bódító illatú, éjszakai virág

Napközben szerényen meghúzza magát, szép fehér virágait összecsukja, majd délután 4 órától kinyílik, felfedve szép fehér, tölcsér alakú virágait. Ha koraeste kimegyünk kertünkbe, bódító illatával örvendeztet meg minket; ez az időszak, amikor a fehér estike igazán elemében érzi magát.

Külön érdekessége az estikének, hogy egy növényen többféle színű virágok lehetnek; sőt, képes a virág színét is megváltoztatni.

Ezeknek a fehér színben létező évelő virágoknak léteznek egyéb színű változatai is, így kedvünkre variálhatjuk velük kertünk színvilágát, ha változatosságra vágynánk.

Fehér estike
Fehér estike

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek