Itt a tavasz, vár a kert, kezdődhet az aktív pihenés

Sárga krókusz

Itt a tavasz, vár a kert, végre kiszabadulhatunk a levegőre.

Itt a várva várt jó idő, megérkezett az igazi tavaszi napok egyike, mikor végre kiszabadulhatunk kis kertecskénkbe. Van bőven tennivaló a hosszú ősz és tél után. Rózsáink metszése, a lehullott levelek eltakarítása, a már növögető gyomok eltávolítása.

Március, a tavasz megérkezett időben.

Kis kertecskénkben serénykedhetünk kedvünkre. Én is ezt cselekedtem a tegnapi napon és nagy örömömre a fiatal kis sarjakban gyönyörködtem. Bár már régen serénykednem kellett volna, de  munka és az egyéb tennivalók eddig nem engedélyezték számomra, hogy legújabb kedvenc hobbimnak hódoljak.

Végre itt a tavasz, vár a kert.

Gondoltam rendet teszek kis, saját készítésű sziklakertemben. Mit ne mondjak, volt mit tenni bőven. Ősszel úgy éreztem rendben hagytam mindent, most viszont egy egész napi munka is kevés volt a rendbetételéhez. Sajnos a szomszéd diófa leveleinek eltakarítása a kövek közül, a már túlburjánzott kis növények, a már növögető gaz, egész napos elfoglaltságot adott. Nem panaszként mondom, hiszen egy ideje rájöttem, mennyire kikapcsol és bár fárasztó, még is rengeteg energiával tölt fel.

Ni csak miket is találtam? A tavasz első kis hírnökei már jelen vannak, Édesanyámtól kapott hóvirágom, a csodálatos színes kis krókuszok csoportjai. Kibújt már a földből a jácint is, lassan növesztve bimbóit, édes illattal lepnek majd meg.

Itt a tavasz, megérkezett végre, lassan zöldbe és színekbe öltözik minden.

Imádom a tavaszt, nagyon jól esik már kimozdulni a szobából és élvezni a napsütést. A reggeli kávézáskor gyönyörködni a kert apró virágaiban, vagy csak elég egy pillantás rájuk, hogy melengessék a lelkem.

Nagy kedvencem még a rózsa, már alig várom, hogy ők is beborítsák a kertet. Csak az jár már a fejemben, hogy végre itt a tavasz, vár a kert. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi örömöt tud okozni a saját magam kis apró kertecskéje.

Nem sokára ismét jelentkezem, addig is küldöm minden virágot szerető embernek a tavalyi, első rózsa ültetésem kis videóját szeretettel 🙂

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .