A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása

A kerti tollbuga (Astilbe) származása, története

A kerti tollbuga, vagy más néven Astilbe, egy varázslatos növény, amely számos kertet és parkot díszít szerte a világon. De vajon honnan ered, és mi a története?Az Astilbe eredete Ázsiába vezethető vissza, ahol vadon nő, főleg Kína, Japán és Korea területén. A név eredete a görög „a” előtagból származik, ami azt jelenti, hogy nincs, és a „stilbe” szóból, ami ragyogást vagy fényt jelent. Ez a név arra utal, hogy a növények levelei és virágai fényesek és szépek.

Az Astilbe elsőként 1830-ban került Európába, amikor az angol kertész, George Arends behozta a növényt Németországba. Arends elkezdte keresztezni és nemesíteni az Astilbe fajtákat, és így jött létre a sokféle színű és méretű virágok széles választéka, amelyeket ma ismerünk és szeretünk.

A növény virágai többnyire kis gömböcskékben vagy tollszerű virágzatokban csoportosulnak, és gyönyörűen díszítik a kerteket. Az Astilbe színpalettája gazdag, a fehértől a rózsaszínig, a pirosig és a lilaig terjed. Virágzásuk általában a nyár közepétől késő őszig tart, így hosszú ideig élvezhetjük a szépségüket.

Az Astilbe nemcsak a kertekben, hanem vázavirágnak is tökéletes, és gyakran használják esküvői dekorációkban és virágdíszítésekben is. A növény könnyen gondozható, és a megfelelő körülmények között hosszú éveken át virágzik.

Összességében az Astilbe egy gyönyörű és könnyen gondozható növény, amely gazdag történelemmel rendelkezik. Azok, akik szeretik a virágokat és kertészkednek, biztosan élvezni fogják ezt a szép növényt a kertjükben vagy otthonukban.

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti tollbuga (Astilbe) jellemzői

A kerti tollbuga, vagy más néven Astilbe, egy lenyűgöző növény, amely bájos szépségével és változatos jellemzőivel hódítja meg a kertészek és virágkedvelők szívét. Engedd meg, hogy közelebbről bemutassuk neked ezt a varázslatos növényt!

Az Astilbe megjelenése kifejezetten elegáns és különleges. A növény levelei tollszerűek, és általában lombozata dús és szőnyegszerű. A levelek lehetnek mélyzöldtől halványzöldig terjedő színűek, és a levelek szárai rendkívül finoman szálasak, ami az Astilbe-nek egyedi megjelenést kölcsönöz. A növény levelei hosszú száron helyezkednek el, és a növény egész évben díszíti a kertet, még a virágzás időszáma előtt is.

Az Astilbe virágai azonban az igazi csillagok. Virágzásuk idején hosszú száron nyílnak meg, és virágzatuk gyönyörű, sűrű csokrokban csoportosul. A virágok mérete változó lehet a fajtától függően, de általában kicsi és bájosak. Az Astilbe virágok színpalettája igazán lenyűgöző, és a fehértől a rózsaszínig, a pirosig és a lilaig terjed. A virágok olyan könnyedén és elegánsan lebegnek a levelek felett, mintha egy varázslatos tavaszi álom része lennének.

Az Astilbe egy méretben is változatos növény. Vannak alacsonyabb fajtái, amelyek körülbelül 30-60 centiméter magasra nőnek, és vannak magasabb fajták is, amelyek akár 1,2 méteres magasságot is elérhetnek. Ez lehetővé teszi, hogy kiválaszthasd az ideális méretű Astilbe-t a kerted vagy a virágágyásod számára.

Az Astilbe nemcsak lenyűgöző megjelenéssel büszkélkedik, hanem viszonylag könnyű gondozást is nyújt. Szereti a félárnyékos vagy árnyékos helyeket, és nedves, jó vízelvezetésű talajban érzi magát a legjobban. Az Astilbe rendkívül télálló, és a megfelelő gondoskodással hosszú éveken át élvezheted a gyönyörű virágait.

Összességében az Astilbe egy olyan növény, amely nemcsak szép, hanem könnyen gondozható is. Ha szeretnél egy igazi különlegességet a kertedbe, vagy egy elegáns virágdíszt a lakásodba, az Astilbe tökéletes választás lehet számodra. Gyönyörű tollszerű levelei és varázslatos virágai biztosan elvarázsolnak mindenkit!

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporításaGondozása, igényei

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga gondozása nem bonyolult, de néhány fontos tényezőre érdemes odafigyelni, hogy a növény a legjobb formáját hozza ki magából.

A napfény és víz idénye az Astilbe esetében igen fontos. Ez a növény általában szereti a félárnyékos vagy árnyékos helyeket. A forró nyári napon a tűző napon könnyen elvékonyodhatnak a levelei, így keressünk számára olyan helyet, ahol enyhébb a napfény. Az Astilbe számára a reggeli vagy esti napfény ideális, így a növény szépen fejlődhet.

Az Astilbe igényli a nedves talajt, így rendszeres öntözésre van szüksége. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne áztassuk túl a talajt, mert a túlzott nedvesség rothadást okozhat. A talajnak jó vízelvezetésűnek kell lennie, hogy a felesleges víz könnyen elfolyhasson. Tartsuk a talajt egyenletesen nedves állapotban, és ne hagyjuk, hogy teljesen kiszáradjon.

Az Astilbe számára rendszeresen tápoldatozásra is szükség van. A növény aktív növekedési időszakában, általában tavasszal és kora nyáron, adjunk neki egy lassú felszívódású általános virágtrágyát. Ezzel segíthetünk a növénynek, hogy egészségesen és virágzóan fejlődjön.

A növényvédelem terén az Astilbe általában nem igényel sok figyelmet. Azonban érdemes időről időre ellenőrizni a leveleket, hogy ne legyenek kártevők vagy betegségek jelen. Ha észreveszel bármilyen problémát, alkalmazz egy megfelelő növényvédőszert az Astilbe védelmére.

Az Astilbe hőigénye közepes, de sok fajta jól tűri a hidegebb teleket is, mivel télálló növényről van szó. Azonban a hidegebb téli hónapokban érdemes a növényt vastag mulccsal takarni, hogy megvédjük a gyökereit a fagyástól.

Röviden összefoglalva, az Astilbe egy szép és hálás növény a kertben vagy akár otthoni díszítésre. Vigyázva a megfelelő napfényre, vízre, tápanyagra és némi növényvédelemre, garantáltan élvezheted a gyönyörű tollszerű leveleket és virágokat, amelyekkel az Astilbe rendelkezik.

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti tollbuga (Astilbe) ismertebb fajtái

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga, rendkívül változatos növény, amelynek számos izgalmas fajtája létezik. Mindegyikük saját egyedi jellemzőkkel és varázslatos megjelenéssel büszkélkedik. Gyere, ismerkedjünk meg néhány ismertebb Astilbe fajtával!

 1. Astilbe ‘Fanal’: Ez a fajta az egyik legismertebb és leggyakrabban ültetett Astilbe fajta. Virágai intenzív piros színűek, és hosszú virágzati csövekben csoportosulnak. A ‘Fanal’ virágai magasak és látványosak, így igazi szemet gyönyörködtető.
 2. Astilbe ‘Bridal Veil’: A ‘Bridal Veil’ fajta hófehér virágai olyanok, mintha egy esküvői fátyolba burkolóznának. Eleganciája miatt gyakran esküvői dekorációk részeként is használják. A virágok könnyedén és bájosan lebegnek a levelek felett.
 3. Astilbe ‘Peach Blossom’: Ez a fajta rózsaszín virágai olyanok, mintha a tavasz első rózsaszín virágai lennének. Az ‘Peach Blossom’ gyengéden emeli ki a kert színvilágát, és romantikus hangulatot teremt.
 4. Astilbe ‘Visions’: Az ‘Visions’ fajta kicsi, de gazdag lila virágai miatt kedvelt választás. A virágok mély lila árnyalatban pompáznak, és a kertben vagy virágágyásban csodálatosan mutatnak.
 5. Astilbe ‘Sprite’: Ha kisebb méretű Astilbe-re vágysz, akkor a ‘Sprite’ fajta ideális választás lehet. Virágai rózsaszín és puhaak, és a kompakt mérete miatt könnyen illeszthető kisebb kertekbe vagy konténerekbe is.
 6. Astilbe ‘Vision in Pink’: A ‘Vision in Pink’ fajta szép, világos rózsaszín virágokkal rendelkezik, amelyek igazán feltűnőek a kertben. A virágok magasan nyílnak, így messziről is jól láthatók.

Ezek csak néhány példa az Astilbe népszerű fajtáira, és a választék még ennél is szélesebb. Minden fajta saját szépségét és varázsát hozza a kertedbe vagy otthonodba, és lehetőséget ad arra, hogy egyedi stílusú környezetet teremts. Válaszd ki a neked tetsző Astilbe fajtát, és élvezd a gyönyörű virágokat és leveleket, amelyekkel ez a növény megörvendezteti a szemedet!

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti tollbuga (Astilbe) virágja

Az Astilbe virágja valóban különleges látványt nyújt a kertekben és virágágyásokban. Ez a növény a virágzás idején szépségének teljes pompájában tündököl, és sokak szívét elvarázsolja.

Az Astilbe virágok kis gömböcskékben vagy tollszerű virágzatokban csoportosulnak, és rendkívül bájos megjelenést kölcsönöznek a növénynek. A virágok sokféle színben pompáznak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb árnyalatot. A fehértől a rózsaszínig, a pirosig és a lilaig terjed a színskála, és a virágokat gyakran hasonlítják hűvös és romantikus tavaszi felhőkhöz.

A virágok mérete változó lehet a fajtától függően, de általában kicsik és finomak. Az Astilbe virágok a levelek felett magasan nyílnak, ami szép látványt nyújt, és lehetővé teszi, hogy a virágok könnyedén szellőzzenek. Ez a megjelenés rendkívül kifinomult és elegáns hatást kelt, amelyet sokan értékelnek.

Az Astilbe virágok nemcsak a kertek díszei, hanem gyakran használják vázavirágnak is. Esküvői dekorációkban, virágkötegekben és más virágdíszítési célokra is ideálisak, mivel a virágok különleges megjelenése romantikus és varázslatos atmoszférát teremt.

A virágzás időszaka általában a nyár közepétől késő őszig tart, így hosszú ideig élvezhetjük az Astilbe virágainak szépségét. A virágok finom illatukkal és vonzó megjelenésükkel igazi élményt nyújtanak a kertészkedés és a virágkedvelők számára. Az Astilbe virágja valóban egy kis darab tavasz és nyár varázsa, amelyet érdemes felfedezni a kertekben és otthonokban.

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti tollbuga (Astilbe) ültetése a kertbe

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga, ideális választás lehet a kerted számára, ha gyönyörű virágokat és dekoratív leveleket szeretnél élvezni. De mikor és hogyan ültessük el ezt a varázslatos növényt a kertünkbe? Nézzük meg néhány fontos tippet!

Ültetési időpont:

Az Astilbe-t legjobb tavasszal vagy ősszel ültetni. Ezek az időszakok ideálisak, mivel a növények ekkor könnyebben alkalmazkodnak az új környezethez. A tavasz a nyári virágzás előtt jó választás lehet, míg az őszön ültetve a növényeknek van elég időjük gyökereket ereszteni a hidegebb téli hónapok előtt.

Fény és helyszín:

Az Astilbe általában a félárnyékos vagy árnyékos helyeket kedveli, így keress olyan területet a kertedben, ahol a növényeknek nem kell túl sok közvetlen napfény. Az erős napsugárzás könnyen károsíthatja a leveleket, így az enyhe napfény vagy árnyék ideális.

Talaj és ültetés módja:

Az Astilbe szereti a nedves talajt, így gondoskodj arról, hogy a talaj jól vízelvezető legyen, de ne száradjon ki túlságosan gyorsan. A komposztot vagy tőzegmohát is bekeverheted a talajba, hogy növeld a nedvességtartalmát és tápanyagellátását.

Az ültetés során áss egy gödröt, amely mérete kb. kétszerese a növény gyökérzónájának. Ültessd el az Astilbe-t úgy, hogy a gyökerek ne legyenek mélyebben, mint voltak a konténerben vagy csomagolásban. Ügyelj arra, hogy a növények közötti távolság megfelelő legyen, hogy elkerüld a túlzott tömegesedést.

Öntözés és gondozás:

Az Astilbe rendszeres öntözést igényel, különösen az első évben. Tartsd a talajt egyenletesen nedves állapotban, de kerüld a pangó vizet, mert az rothadást okozhat. A növényeket tartsd szárazon a leveleken, mert ezek könnyen károsodhatnak a vízcseppektől.

Tápoldatozd az Astilbe-t virágzás előtt egy lassú felszívódású műtrágyával, hogy segítsd a növények egészséges növekedését és virágzását. Télen takard be mulccsal a gyökereket, hogy megvéd a fagyástól.

Az Astilbe egy gyönyörű és könnyen gondozható növény, amely varázslatos színfolt lehet a kertedben vagy otthonodban. Bontsd ki a virágokat és kezdj neki az ültetésnek, hogy élvezhesd ennek a csodálatos növénynek a szépségét!Szaporítása

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga szaporítása lehetőséget ad arra, hogy több ebből a gyönyörű növényből állítsd elő, anélkül, hogy új növényeket kellene vásárolnod. Íme néhány módszer, hogyan történik az Astilbe szaporítása:

 1. Osztozkodás (tövet szétválasztás): Ez a leggyakoribb és legegyszerűbb módszer az Astilbe szaporítására. Időnként a növények elterjednek, és több tőre osztódnak, így a meglévő növényeket szét lehet választani és új helyeken ültetni. Az osztók általában tavasszal vagy ősszel történik, amikor a növények nyugvó állapotban vannak.
 2. Magvetés: Az Astilbe magjait is lehet vetni, de ez a folyamat hosszabb időt vehet igénybe, mivel a magoknak időre van szükségük a csírázásra és a növekedésre. Az Astilbe magokat ősszel szedheted le a növényről, majd tavasszal ültetheted őket kis edényekbe vagy magágyba.
 3. Vegyített szaporítás: Néhány Astilbe fajta hibridizálásával új fajtákat lehet létrehozni. Ehhez speciális botanikai ismeretekre és körülményekre van szükség, így ez a módszer általában tapasztalt kertészeknek ajánlott.
 4. Hajtások szaporítása: A növény hajtásainak vágásával is lehet az Astilbe-t szaporítani. Válaszd ki az egészséges hajtásokat, és vágd le őket egy kicsit a föld felett. Az így vágott hajtásokat nedves talajba ültetheted el, majd figyeld meg, ahogy új növények nőnek belőlük.

Amikor az Astilbe-t szaporítod, fontos megjegyezni, hogy a fiatal növényeknek gondoskodásra és odafigyelésre van szükségük az első időszakban. A frissen ültetett vagy szaporított Astilbe-knek is szükségük van megfelelő napfényre, vízre és tápanyagra. A szaporítási módszertől függetlenül légy türelmes, és hamarosan élvezheted az új Astilbe növényeid gyönyörű virágait és leveleit.Teleltetése

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga egy igazán télálló növény, de ahhoz, hogy egészségesen és jól teleljen át a hideg hónapokat a kertedben, néhány dologra érdemes odafigyelni. Itt vannak néhány tipp, hogyan teleltetheted az Astilbe-t a kertedben:

 1. Mulcsolás: Az Astilbe gyökereit érdemes vastagon mulccsal betakarni, különösen a hidegebb hónapokban. A mulcs réteg segít megvédeni a gyökereket a fagytól és a talaj kiszáradásától.
 2. Takarás: Ha a téli hónapok során erős hideg vagy hóesés várható, takard be az Astilbe-t falevelekkel vagy fenyőágakkal. Ez extra védelmet nyújthat a növénynek a hideg ellen.
 3. Nyugalmi időszak: Az Astilbe nyugalmi időszakban van a tél során, így ne aggódj, ha a levelek elhalnak vagy leesnek. Ez normális, és a növény tavasszal újra kihajt.
 4. Vízelvezetés: Ügyelj arra, hogy a hely, ahol az Astilbe található, ne legyen vízáteresztő problémákkal küzdő terület, mert a túlzott víz a gyökerek rothadását okozhatja.
 5. Szélvédett hely: Ha lehetőséged van rá, válassz olyan helyet a kertben, ahol az Astilbe-t védve van a széltől, mert a hideg szél kiszáríthatja a növényt.

Az Astilbe általában könnyen telel át a kertben, de néhány kiegészítő intézkedéssel biztosíthatod, hogy a növényed egészségesen és erősen hozza a tavaszi virágokat. Ne feledd megfigyelni a helyi időjárási viszonyokat, és azokhoz alkalmazkodva gondozd az Astilbe-t télen. A tavasz beköszöntével pedig gyönyörködj a virágokban és a növényed friss növekedésében!A kerti tollbuga (Astilbe) lehetséges betegségei, kártevői

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga, egy általában egészséges növény, de mint más kertészeti növényeket, betegségek és kártevők is érinthetik. Fontos megismerni ezeket a potenciális problémákat, hogy megelőzhessük vagy időben kezelhessük őket. Íme néhány elterjedt betegség és kártevő, amelyek érinthetik az Astilbe-t:

Betegségek:

 1. Rozsdafertőzés (Rust): A rozsda olyan gombás betegség, amely a levelek kis narancssárga vagy barna foltok formájában jelentkezik. A beteg levelek legjobb, ha azonnal eltávolítják és megsemmisítik, és gondoskodni kell a jó levegőáramlásról a növény körül.
 2. Penészgomba (Mildew): A penészgomba a leveleken fehér vagy szürke bevonat formájában jelenhet meg, és általában a nedves, meleg időjárás következtében fordul elő. Az Astilbe-t érdemes jó vízelvezetésű talajban ültetni, és elkerülni a levelek feletti túlzott öntözést.
 3. Fekete folt betegség (Black Spot): Ez a betegség fekete foltokat okoz a leveleken, és gyakran a nedves környezet miatt jelentkezik. Az érintett leveleket eltávolítják, és a növényt szellőztetik.

Kártevők:

 1. Levéltetvek: A levéltetvek apró zöld vagy fekete kártevők, amelyek a növény leveleit szívják meg, és mézharmatot hagynak maguk után. Szappanos vízzel vagy rovarirtóval lehet őket kezelni.
 2. Csigák: A csigák gyakran megrágják az Astilbe leveleit, különösen az esős időszakokban. A csigacsapdák és kémiai csigaméreg hasznos lehet a védekezésben.
 3. Bogarak: Néhány bogár, például a levélbogarak és a kabócák, károsíthatja az Astilbe leveleit. Az érintett leveleket távolítsd el, és használj rovarirtót szükség esetén.

Az Astilbe gondozása és megfelelő körülmények között való nevelése segíthet minimalizálni ezeknek a problémáknak az esélyét. Győződj meg arról, hogy a növényed megfelelő napfényt és vízellátást kap, és rendszeresen ellenőrizd, hogy nincsenek-e jelek betegségekről vagy kártevőkről. Ha időben észlelsz problémákat, könnyebben kezelheted és megőrizheted az Astilbe egészségét és szépségét a kertedben.Gyakori problémák és megoldások

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga, bár egy szép és viszonylag könnyen gondozható növény, néha problémák merülhetnek fel. Fontos ismerni ezeket a gyakori problémákat, hogy időben reagálhassunk rájuk és megőrizhessük a növényünk egészségét és szépségét. Íme néhány gyakori probléma és a hozzájuk tartozó megoldások:

1. Rozsdafertőzés (Rust): A rozsda olyan gombás betegség, amely narancssárga vagy barna foltok formájában jelentkezik a leveleken. Ha észreveszed, az érintett leveleket távolítsd el és megsemmisítsd. Szellősítsd meg a növény környezetét, hogy csökkentsd a nedvességet.

2. Penészgomba (Mildew): A penészgomba fehér vagy szürke bevonatot hoz létre a leveleken, leggyakrabban nedves időjárás során. A jó vízelvezetésű talaj segíthet megelőzni ezt a problémát, és ha már kialakult, használhatsz gombaellenes permetezőszert.

3. Fekete folt betegség (Black Spot): Ez a betegség fekete foltokat hoz létre a leveleken. Az érintett leveleket távolítsd el, és biztosíts jó vízelvezetést és szellőzést a növény körül.

4. Levéltetvek: A levéltetvek az Astilbe leveleit szívják meg, és mézharmatot hagynak maguk után. Szappanos vízzel vagy rovarirtóval kezelheted őket.

5. Csigák: A csigák megrágják az Astilbe leveleit, különösen esős időben. Csigacsapdák és kémiai csigaméreg segíthet a védekezésben.

6. Bogarak: Levélbogarak és kabócák is károsíthatják az Astilbe leveleit. Az érintett leveleket távolítsd el, és használj rovarirtót szükség esetén.

7. Túl száraz vagy túl vizes talaj: Az Astilbe szereti a nedves talajt, de nem áztatottat. Ügyelj a megfelelő öntözésre és a jó vízelvezetésre.

8. Túl sok napfény: Az Astilbe általában a félárnyékos vagy árnyékos helyeket kedveli. Ha túl sok napfény éri, a levelek sárgulhatnak vagy elfonnyadhatnak.

Fontos megjegyezni, hogy az Astilbe egyáltalán nem hajlamos a súlyos betegségekre vagy kártevők általi támadásra. Ha azonban észlelsz valamilyen problémát, azonnal lépj cselekedetbe, hogy megőrizhesd a növény egészségét. A megfelelő gondozás és odafigyelés segít abban, hogy az Astilbe szép és virágzó maradjon a kertedben.Érdekességek róla

Az Astilbe, vagyis a kerti tollbuga, nem csupán gyönyörű növény, hanem érdekes történetekkel is rendelkezik a nagyvilágból. Nézzünk meg néhány érdekességet és történetet erről a varázslatos növényről:

 1. Történet a nevében: Az Astilbe neve a görög „a” és „stilbe” szavakból ered, ami azt jelenti, hogy „anélkül fénylő” vagy „fény nélkül”. Ezt a nevet azért kapta, mert levelei olyan szépek és fényesek, hogy akár a sötétben is jól láthatóak.
 2. Az Astilbe a távol-keleti szépség: Az Astilbe eredetileg Ázsiából, különösen Kínából, Japánból és Koreából származik. A növény különleges megjelenése miatt a kertekben és parkokban világszerte kedvelt dísznövény lett.
 3. Esküvői kedvenc: Az Astilbe fehér virágai és finom megjelenése miatt gyakran használják esküvői dekorációk részeként. Szép virágokkal és romantikus hangulattal varázsolja meg az esküvői helyszínt.
 4. Virágnyelve: A virágok nyelvén, az Astilbe a türelem és a tisztelet szimbóluma. A virágok különféle színűek lehetnek, és minden árnyalatnak saját jelentése van a virágnyelvben.
 5. Változatos fajták: Az Astilbe számos fajtával rendelkezik, különböző méretekben és színű virágokkal. A fajták sokszínűsége lehetővé teszi, hogy válassz olyan Astilbe-t, amely a kerted vagy otthonod stílusához illik.
 6. Az Astilbe a filmvilágban: Az Astilbe nemcsak a kertekben, hanem a filmvilágban is megjelent. A Disney „Hófehérke és a hét törpe” című rajzfilmjében az Astilbe is feltűnik a mesebeli erdő dísznövényeként.

Az Astilbe tehát nemcsak egy gyönyörű és könnyen gondozható növény, hanem érdekes történetekkel és jelentésekkel is rendelkezik. Minden egyes virágja és levele egy kis varázslatot hoz a kertbe vagy az otthonodba, és emlékezetessé teszi azt.

 Ezekben a témákban olvashatsz a kezdő kertésznél:Képek: Vistacreate, Pixabay

A kerti tollbuga (Astilbe) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei. Minden, amit tudni kell a gyönyörű virágról. Ismerd meg közelebbről.