Kerti dekoráció saját kertünkben

Kerti dekoráció

Kerti dekoráció saját kertünkben

6 hagyományos + 3 kreatív megoldás kerti díszekre

Egy családi ház kertje már önmagában meglehetősen dekoratív; többek között ez az egyik oka, amiért annyira szeretjük a kertünket. A növények egyik legfontosabb funkciója a szépség, hogy környezetünket szebbé, dekoratívabbá tegyék.

De azért egy kert akkor igazán kert, ha nemcsak növények vannak benne, hanem különböző más kerti dekorációk is. Amik egyrészt növényeink számára hasznosak lehetnek; de olyanokat is kigondolhatunk, melyek, harmóniában a virágokkal, még dekoratívabbá varázsolják kertünket.

Kerti dekoráció kertünkben: hagyományosabb megoldások

A legelső, leghagyományosabb kerti dekorációk minden bizonnyal a különböző virágtartók lehetnek. Lássuk be: ez nem egy különösebben extra dekoráció, ám mégis lehet belevinni egy kis csavart, hogy kreatívabbá tegyük őket. Számos szuper, kreatív ötlet létezik kerti virágtartókra, melyekből kedvünkre válogathatunk, hogy dekoratívabbá tegyük kertünket vele.

Kerti dekoráció
Kerti dekorként használható cserepek, virágtaróként díszíthetünk.

De sok más egyéb, rég bevált kerti dekoráció közül is tudunk még választani. Így például, a teljesség igénye nélkül, a hagyományosabb kerti dekorációk közé számítanak ezek:

 • kerti szobrok;
 • különböző kisebb kerti dekorációs figurák;
 • különböző kerti vízöntöző berendezések:
  • mini szökőkutak, vízesések,
  • kerti csapok, kutak,
  • kerti csobogók stb.
 • kerti világítóberendezések:
  • kerti lámpák,
  • kerti fáklyák stb.
 • kerti dekorációk madarak számára:
  • madáretetők,
  • madáritatók,
  • madárfürdetők.

És bár ezek viszonylag megszokott kerti dekorációs eszközök, azért ezekbe is bele lehet vinni némi kis savat-borsot. Mondjuk vihetünk egy kis retró hangulatot ezekbe a kerti díszekbe.

Kerti dekoráció kertünkben: a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt

A legjobb kreatív kerti dekorációs megoldások azért egyediek, mert legtöbbször úgy születnek, hogy valami saját, személyes tárgyunk ihlet meg minket.

Kreatív kerti dekoráció #1: mire lehet jó a feleslegessé vált bicikli?

Valószínűleg így születhetett meg a régi, ócska biciklik kerti dekorációként való felhasználása. Ez nemcsak különleges hangulatot ad kertünknek, de a bicikli is újra hasznossá válhat. Amit aztán kedvünkre átfesthetünk, rakhatunk rá különböző virágtartókat, és váltogathatjuk a helyét kedvünk szerint.

Kerti dekoráció
Kertben elhelyezett bicikli is lehet dekoráció

Kreatív kerti dekoráció #2: megunt bútorok újjáéledése kertünkben

Tökéletes kerti dekoráció lehet továbbá egy rozoga, dülöngélő szék, kisebb asztal, de akár egy instabil, lecserélésre váró, öreg létra is. Ezek már önmagukban is lehetnek dekoratívak, különösen, ha például átfestjük őket különböző tarka színekre. De ráadásul még tartónak is alkalmasak. Tehetünk rájuk akár virágcserepeket, madáretetőket vagy -itatókat, és bármi mást is, ami dekoratívabbá teheti őket.

Kerti dekoráció
Kerti dekoráció lehet egy régi sparhelt.

Kreatív kerti dekor #3: kavicsok, kagylók, egyebek

És végül a tuti ász kreatív kerti dekorációk: az évek során felgyülemlett mindenféle emlékek. A tengerpartról összegyűjtött érdekes formájú kagylók, kavicsok vagy bármi ezekhez hasonló igazán egyedi, különleges kerti dekoráció lesz kertünkben.

Kerti dekoráció
Dekoráció lehet egy régi kocsi is.

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek