Kerti díszek képekkel, ismét hódít a retro

kerti díszek-lovaskocsi

Kerti díszek, a kertekben is előtérbe kerülnek.

Kerti díszek, mivel tehetnénk még látványosabbá kiskertünket? Hódít a retro őrület, biztosan Neked is vannak elfekvőben olyan régi dolgok, amiket nem akartál, vagy sajnáltál még kidobni, most viszont kerted ékköveivé is válhatnak ezek a hasznavehetetlennek hitt  régiségek. Bármi, amit megtalálunk, némi kreativitással, szinte minden beépíthető kertünkbe. Bátran fogjunk hozzá és hamarosan meglátjuk, hogy szomszédaink irigykedve nézik majd, milyen csinos lett a kert ezekkel a kiegészítőkkel és Ők is belekezdenek majd kertjük szépítésébe.

Kerti díszek – Törpék és a gombák

A kertek talán legjellemzőbb kellékei a kis kerti törpék és a mérges gombák voltak a 80- as éveknek, bár kicsit a giccses kategóriába sorolhatóak. Járdák, utak, bejáratok díszítésére használták, most is nyugodtan tegyük ezekre a helyekre.

Kerti díszek – Egyéb kis szobrok

Akinek a kerti törpesereg valóban átlépte a jó ízlés határait, az igyekezett kevésbé giccses szobrokat találni több kevesebb sikerrel. Ezek a szobrok között valóban vannak már számunkra kedvesebbek. Nagyobb áruházakban, kereskedésekben is választhatunk belőlük, ha kedvet kaptunk hozzájuk és otthon nem találunk belőlük egyet sem.

 

Kerti díszek – Régi konyhai felszerelések

Ha eddig nem tudtuk volna mire jók, itt van néhány ötlet. Régi asztal, székek, sparhelt, ízlésesen mutat majd kertünkben. Előnyei közé sorolnám még, hogy nem csak ott vannak, még további edényeket, vázákat, cserepeket tehetünk rájuk virágokkal beültetve.

Készíthetünk saját kezűleg is kerti bútorokat raklapból, ami szintén nagy divat, nagy gyakorlatot nem igényel.

 

Kerti díszek – Jöhetnek a régi biciklik

Kinek ne volna régi biciklije, amit sajnált kidobni és most ott porosodik a fészerben. Beállíthatjuk egyszerűen a kertbe, kicsit lefestve, helyrepofozva. Remekül befuttathatjuk a növényeinkkel.

 

Kerti díszek – Egyéb apró tárgyak

Vödrök, kannák, különböző edények, még a rég elfeledett bőrönd is hasznunkra lehet.

Kerti díszek – Régi használati tárgyak

Szánkó, taliga, régi rozsdás kocsi, eddig nem tudjuk mihez kezdjük vele, íme néhány példa, hogy ez is jól jöhet kertünkbe.

 

Kerti díszek – Fakerekek

A fakerekeknek nagy múljuk van, bár ez már ritkábban található meg minden háztartásban. Ha sikerül beszerezni, rendkívül mutatós lehet.

 

Kerti díszek – Lovaskocsi

Lovaskocsi, szekér, hintó szintén nagy divat, a kerti díszek krémje. Akinek ilyen kincs látható kertjében, arról már tudni lehet, hogy sokat foglalkozik a kerttel és áldozni is hajlandó  kertje szebbé tételére. Nehezen juthatunk hozzá, de talán kertünk legfőbb büszkesége lehet.

 

Láthatjuk tehát, hogy minden, de minden valóban beépíthető kertünkbe. Kreativitásunk szárnyalhat az egekbe. Közben azt se felejtsük el, hogy így még amit eddig lomnak, felesleges kacatnak hittünk, már nem foglal feleslegesen helyet. Ezzel a kis kertszépítő akciónkkal elvégeztük a hasznos lomtalanítást, és tettünk valamit kertünk még különlegessé tételéhez. Sokat segít ebben az ismét divatos retro őrület. További hasznos cikkeket és tanácsokat kaphatsz, megismerkedhetsz itt : a  Retro- Vintage világából.

Végezetül egy utoljára hagyott kis „csemege”, azoknak az extrém vagy meghökkentő(?) díszek kedvelőinek, akik egyedi, utánozhatatlan elemmel készülnek elvarázsolni  kertjüket.

kerti dísz-kreatív ötlet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .