Kertrendezés tippek kezdőknek 7 lépésben

kerti növények

Kertrendezés tippek kezdőknek.

Kertrendezés tippek minden kezdő kertész számára könnyen megvalósítható ötleteket adhatnak, hogyan fogj hozzá, mik legyenek a lépések. Útmutatónk 7 lépésben foglalja össze, mire figyelj.

 

pertrendezés tippek-tervezes1. Kertrendezési tipp

Tervezz. Vegyél elő egy papírt és rajzold le kerted azt a részét, amivel először kezdeni fogsz. Kezdőként ajánlott darabokra osztani a kertet és részenként belefogni, így ha egy rész már kész a pozitív élmény is megvan. Először a kisebb, könnyebben megvalósítható ötleteidet valósítsd meg. Lehet az egy kis virágoskert, vagy veteményes, készíthetsz egy apró sziklakertet.

 

 

kerti növények

2. Kertrendezési tipp

Miután eldöntötted milyen kiskertet szeretnél, járj utána a növényeknek. Melyik milyen fajta, mikor van az ültetési ideje, szárazságtűrő vagy inkább félárnyékos helyet szeretne. Mikor van a virágzás ideje, milyen magas, színben hogyan passzol a többi ültetendő növényhez. Jobb lenne esetleg az évelő növények közül választani vagy évente frissítenéd  újabb virágokkal a kiskertet.

 

 

kertrendezes-asas3. Kertrendezési tipp

Indulhat a rongálás. Tisztítsd meg a kiszemelt terepet. Gyomtalanítás, kövek, egyéb nem oda illő dolgok eltüntetése. Én azt ajánlanám, hogy amennyiben lehetséges 5-10 cm földet is szedjél le és teríts el rajta fekete földet.

 

 

 

kertrendezés tippek-ültetés4. Kertrendezési tipp

Jöhet az ültetés. Ültetésnél a fentebb már leírt szempontok figyelembe vételével helyezd el a növényeket az ültetendő területre. Figyelj az előírt távokra, milyen helyigénye lesz a növénynek, ha már elérte a végleges méretet.

 

 

kertrendezés-kerti út5. Kertrendezési tipp

Tervezz kis kerti utakat, amelyek majd részekre osztják a kertet.

 

 

kertrendezés tippek, kerti bútor6. Kertrendezési tipp

Legyen kialakított hely egy csendesebb, takarásban lévő pihenőrésznek, ahol sem az utca zaja, sem a szomszédok zaja nem zavar meg a pihenésben. Ennek a közelében a későbbiekben lehet készíteni kis sütögető részt is, a nyári estéken a családdal, barátokkal kikapcsolódhatsz, regenerálódhatsz a napi stressz után.

 

 

kerti csobogó7. Kertrendezési tipp

Élvezd!

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .