Lehulló falevelek gyűjtése

Lehulló falevelek gyűjtése

Lehulló falevelek gyűjtése: Gyűjtsd könnyedén a lehulló faleveleket!

A városban, faluban vagy tanyán található családi házaknál minden évszakban rengeteg kerti zöldhulladék termelődik. A lehulló falevelek szinte mindenkinek nehézséget okoznak, hiszen nem csak idő, hanem energia ezeket folyamatosan gereblyézni és bezsákolni. Ahhoz, hogy könnyedén összegyűjthessük az efféle zöldhulladékot, érdemes beszerezni egy remek kerti eszközt, ami biztosan megkönnyíti az elfoglalt emberek életét.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan gyűjtsd könnyedén a lehulló faleveleket!

Lehulló falevelek gyűjtése
Lehulló falevelek gyűjtése

Lehulló falevelek gyűjtése: Használj lombszívót!

Manapság már egyre több mindenre kitalálnak valamilyen elektromos eszközt. A lombszívót a világ egyik legjobb találmányának titulálhatják azok az emberek, akiknél rengeteg a zöldfelület, a fa és cserje, amiket kivágni nem szeretnének, de a rengeteg levél megkeseríti az életüket. A lombszívót pontosan ezért találták ki, hiszen rengeteg időt és energiát spórolhat az elfoglalt kertészeknek.

Mi is az a lombszívó?

Az eszköz egy nagy teljesítményű és könnyen használható gépezet. Tökéletesen alkalmazható a falevelek fújásához és összeszedéséhez is egyaránt. Egyes darabok aprításra is képesek, ezáltal sokkal könnyebben rendben tarthatjuk a kertünket. A lombszívók akkumulátorral működnek és különböző méretben szerezhetőek be.

 

Lehulló falevelek gyűjtése
Lehulló falevelek gyűjtése lombszívóval.

Mire használható a lombszívó?

Mivel ősszel amúgy is rengeteg dologgal kell egyszerre foglalkozni a kertben, így a lombszívó remek választás lehet elfoglalt kertészek körében. A gépezet amellett, hogy összeszedi helyettünk a levelet, össze is aprítja, amelyet aztán a komposztba is helyezhetünk. Sokszor ugyanis azzal is gond van, hogy nem tudjuk már hova tenni a tetemes mennyiségű hulladékot. A szelektív kuka nem elég nagy, égetni nem szabad, így érdemes elgondolkodni egy komposzton. A lebomló anyagot ráadásul 12 hónap múlva újra felhasználhatjuk a veteményesbe, a virágültetéshez vagy éppen a fák takarójaként.

Komposztálo-a-kertben
Komposztáló a kertben

Ha nincs lehetőségünk komposztot készíteni, akkor az aprított levéldarabokat szerves mulcsként a virágágyásokba is tehetjük. Az anyagot 5-7 centiméter vastagon fektessük a kívánt területre, ezzel egy vékonyabb takaróréteget képzünk a virágoknak, fáknak vagy a veteményesnek. Fontos azonban, hogy a mulcs ne takarja be a szárakat és a töveket. Az aprított levelek nehezebben száradnak ki, így hosszabb ideig nedvesen tartja talajt. A mulcs ráadásul segíthet a télen kint hagyott növényeknél is, hiszen megóvja őket a téli szárazságtól.

Tehát, aki már megunta a folyamatos gereblyézést és gyűjtögetést, akkor érdemes beszereznie egy lombszívót. A kültéri porszívónak is nevezett gépezettel gyerekjáték a levelek összeszedése, gyors és praktikus. Könnyen használható, akár a hölgyek számára is.

Összegezve:

A kerti zöldhulladékok közül a legtöbb időt a falevelek összeszedése igényli. Egy lombszívó segítségével azonban sokkal könnyebbé tehető a művelet elvégzése. A gépezet könnyű, több méretben és változatban is kapható, arról nem is beszélve, hogy többféle funkcióval is rendelkezik. Amellett, hogy összeszedi helyettünk a leveleket, össze is aprítja azokat. A nyesedéket a későbbiekben újra fel tudjuk használni a kertben, illetve talajtakaróként egyaránt.

A környezetbarát talajfrissítés – komposztáljunk kertünkben!

A környezetbarát talajfrissítés – komposztáljunk kertünkben! 2.rész

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek