A kert rendezése az egész család örömére

A kert rendezése az egész család örömére

Ha elég szerencsések vagyunk, hogy magunkénak tudhatunk egy ilyen eszményi zugot, akkor nincs is jobb hely a kikapcsolódásra és a pihenésre, mint a saját kertünk kényelme. A kert rendezése és karbantartása nem csak a környezet tisztán és rendben tartásának egyik legfontosabb része, hanem a mentális egészségnek is jót tesz, nem feledkezve meg arról, hogy egy jól installált és karbantartott kert számos más, fontos egészségügyi előnnyel is jár.Előnyök a mentális egészséged számára

2020-ban és 2021-ben a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság vitathatatlanul a valaha volt legmagasabb szintre lépett a világjárványt övező bezárások kapcsán. Ekkor mindenki felismerte, hogy egy saját hintakészlet tényleg életünk megmentőjévé avanzsálódhat. A jól karbantartott kert pozitív hatással lehet mentális egészségünkre: egyszerűen fantasztikus lelki dopping a friss levegőn eltöltött idő, gyönyörű színekkel, élénkséggel és nyugalommal támogat, akár csak ülsz benne, és olvasol egy könyvet, akár a növény- és állatvilág megcsodálásával töltesz el egy kis időt, a kert valóban gyönyörű ajándék.

A kert rendezése az egész család örömére
A kert rendezése az egész család öröméreHely az otthoni edzéshez

A jól karbantartott kert nemcsak a mentális egészségnek tesz jót, hanem kedvező hatással bír a fizikai egészségre is. A tiszta és friss levegővel rendelkező tér tökéletes a testi épség javítására, és segíthet abban, hogy fittek maradjunk egy olyan környezetben, amelyben tényleg jól érezzük magunkat. Nyilván sokkal előnyösebb olyan helyen edzeni, ahol kifejezetten szeretünk lenni, mint olyan helyen, ahol ez az attitűd nem áll fenn. Akár jógázunk, akár másféle edzést végzünk a kertben, engedjük, hogy a jól karbantartott és rendezett kert felerősítse a tevékenységünk hatásait – a természet ereje nem vitatható!

Az otthon hozzáadott érték

A kert növeli az ingatlan értékét. A nyírt fűvel, valamint a megfelelő növényekkel, virágokkal és kerti pad elhelyezésével díszített kert segíthet vonzani a potenciális vásárlókat, akik már első látásra szeretnék élvezni ezt a gyönyörű külső teret, ezáltal pedig hajlandóak akár mélyebbre nyúlni a pénztárcájukban. A kertbe való befektetésnek már csak ezért is van értelme. Ezt látják először a vásárlók, amikor megérkeznek, és utoljára, amikor távoznak.

A kert rendezése az egész család örömére
A kert rendezése az egész család öröméreCsaládként töltheted az időd

Végül, talán a legnagyobb előnye a családi kert létrehozásának: lehetővé teszi, hogy egy kis időt tölthess a családdal! A kert egy közös projektként szolgálhat, amelyen az ültetéstől a gondozáson át a betakarításig közösen dolgozhattok. Ennek eredményeként a családi kötelék megerősödik és tovább fejlődik. A családi kert lehetőséget teremt arra, hogy letegyük a telefonunkat, majd szemtől szemben kommunikálhassunk egymással. És ez nagyon szép dolog. Aktív részvételt igényel, szemben az olyan passzívabb tevékenységekkel, mint a tévénézés, amelyek nem mindig ösztönzik az interakciót.Ezekben a témákban olvashatsz a kezdő kertésznél:Képek: Vistacreate, Pixabay