Kerti virágok ötletek, hogyan hangsúlyozd ki szépségüket

Kerti virágok ötletek

Kerti virágok ötletek, hogyan hangsúlyozd ki szépségüket

Valószínűleg kevés ember van, aki tökéletesen elégedett a kertjével. Még akkor is, ha csodálatosan gyönyörű, rendezett a kertje, telis tele szépséges kerti virágokkal – mindig lehet valamit jobbá tenni.

Ötletek mindig lehetnek, akkor is, mikor nincsen teendő a kerti virágokkal

Mert az igazán kert- és virágmániásoknak lételeme a kert. És tulajdonképpen nemcsak az okoz örömet nekik, hogy gyönyörködhetnek a kerti virágokban. Hanem legalább annyira az is, hogy folyamatosan keressék az újabb és újabb ötleteket, amivel még szebbé varázsolhatják kertjüket.

Meg aztán ott vannak azok az időszakok, amikor nemigen lehet komolyabb kerti munkálatokat végezni. Az egynyári virágok elvirágzottak, a többi növény téli álmot alszik – mi pedig vágyakozva nézünk ki az ablakon, ötleteket keresve. Nos, igen, ez a legjobb időszak arra, hogy a gyakorlat helyett elménkben „dolgozzunk” a kerti virágok tökéletesítésén.

Ötleteljünk most közösen! Itt vannak azok az ötletek, melyek segítségével a kerti virágok és egyéb növények még szebben pompázhatnak megújuló kertedben.

Kerti ötletek kiskertekbe, hogy a virágok jobban elférjenek

Egy kis kert tulajdonképpen jobb, mint egy nagy, mert kevesebb vele a kerti munkálat. Itt vannak az ötletek arra, hogy a kerti virágok a kis kertben is elférjenek.

Használjunk ki minden felületet!

Gondolkozzunk három dimenzióban, és ne csak a vízszintes, hanem a függőleges helyeket is vegyünk igénybe. Bármilyen házfal, kerítés oldala alkalmas lehet arra, hogy virágtartókat, kaspókat helyezzünk el, melyekbe máris mehetnek a különböző kerti virágok. De akár dekoratív futónövényekkel is feldíszíthetjük az eddig kihasználatlan, csupasz felületeket.

Lépjünk szintet a kerti virágok érdekében!

A szintkülönbséget különböző ötletekkel rendkívül jól ki lehet használni arra, hogy újabb helyek álljanak rendelkezésére a kerti virágoknak. Remek ötlet lehet például egy kis lépcső kialakítása, vagy az, hogy a kerti virágok magasított virágágyásokba kerüljenek.

Kerti ötletek: újrahasznosítás a virágok érdekében

Manapság az egyik legdivatosabb környezetbarát módszer az újrahasznosítás. Ha kevesebb a kerti munka, az remek lehetőség arra, hogy összegyűjtsük, kiválogassuk feleslegessé vált kerti (és nem kerti) holmijainkat. De nézzünk egy kicsit más szemmel ezekre a „felesleges” holmikra. Ki tudja, milyen ötleteket meríthetünk belőle, hogyan használhatnánk ki mégis őket arra, hogy a kerti virágok szépsége még jobban kidomborodjon!

Egy megüresedett, régi raklap: nem is gondolnád, mennyi mindenre fel lehet még használni! Kicsit felfrissítve lehet belőle kerti bútor, vagy tartó a kerti virágok számára. Sőt: a régi virágcserepekből is kiváló állványt, virágtartót lehet varázsolni egy kis fantáziával, különböző kreatív ötletekkel.

Reméljük, ezekkel az ötletekkel kellő inspirációt adtunk, hogy a fejedből kipattanó ötletekből még szebbé tegyed kertedet és kerti virágaidat. Máris megvan, mivel érdemes dolgoznod – akár a nyugalmi időszakban is.

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek