Fa kerti bútorok, dobd fel a hangulatot velük

Fa kerti bútorok

Dobd fel a hangulatot fa kerti bútorral

Ha nálad is eljött az ideje, hogy beszerezd az új kerti bútoraidat, akkor remélhetőleg már van elképzelésed arról, hogy milyen hangulatot szeretnél teremteni. Amennyiben a természetes hatás mellett tetted le a voksodat, akkor érdemes olyan darabokban gondolkodnod, amelyek ezekből az anyagokból készülnek, mint például a fa.

A közhiedelemmel ellentétben a fából készült garnitúrák nem maradnak el minőségben a többitől. Ettől függetlenül természetesen szükségük van a rendszeres ápolásra. Ha viszont odafigyelsz erre, akkor esztétikusak és hosszú életűek maradhatnak, ami általában fontos szempont. De mire is érdemes ügyelni, ha egy ilyen garnitúrára esik a választásod?

Fa kerti bútorok, dobd fel a hangulatot velük
Fa kerti bútorok, dobd fel a hangulatot velük

Tiszta bútorral igényes a kert

Ahhoz, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosíthasd a fa kerti bútoraid számára, nem kell hatalmas költségekbe verned magad. Elegendő, ha néhány egyszerű módszerrel gondoskodsz a tisztaságukról és a lehető legjobb, friss megjelenésről.

A takarításhoz mindössze egy nedves rongyra lesz szükséged. Ezzel töröld át alaposan a bútorok minden felületét. Így nem csak a portól, de a többi, cseppet sem esztétikus szennyeződéstől is megszabadulhatsz. Arra viszont figyelj, hogy ne maradjanak vízcseppek a fán, mivel ezek akár örök nyomot is hagyhatnak rajta.

Ha van otthon egy kis faápolód, akkor nyert ügyed van, de akkor sem kell kétségbe esned, ha esetleg nincs. 3 evőkanálnyi denaturált szeszből és ugyanennyi sellakból könnyedén készíthetsz fényező anyagot. Egy puhább ruha segítségével töröld át a kívánt bútorokat, majd egy kis gyapjú segítségével fényezd ki. Egészen egyszerű, nem igaz?

Mi a helyzet a felületi sérülésekkel?

Ez a kérdés teljes joggal merül fel benned. A fa viszonylag puha alapanyag, így jobban ki van téve az ilyen típusú kihívásoknak. Néhány egyszerű módszerrel viszont könnyedén szembe szállhatsz velük akkor is, ha már kész a baj.

Az egyik legegyszerűbb módszer az ilyen hibák eltüntetésére az egyszerű cipőkrém. Nagy előnye, hogy több színben is elérhető, ezért könnyedén találhatsz belőle olyat, ami éppen megfelel a bútoraid színének is. Sötétebb bútorok esetén akár vörösbor és olaj keverékét is alkalmazhatod. Csak töröld át a felületet és újra a régi pompájában ragyog!

A karcolások javításában jó barátod lehet a gyertyaviasz is. Hajszárítóval vagy a tűzhelyen melegítsd fel, majd öntsd a sérült felületre, végül egy törlőkendő segítségével távolítsd el a felesleget. Így könnyedén kitöltheted a repedéseket vagy a karcolások okozta hézagokat.

Természetesen, ha biztosra akarsz menni és minél inkább elkerülnéd az ilyen problémákat, akkor a legjobb, ha már a használat közben is gondoskodsz a megelőzésről. Természetesen nem arra gondolunk, hogy még csak rá se nézz. Viszont, ha étkezésekkor alátétet használsz és nem hagyod kint a téli legnagyobb fagyokban, az sokat segíthet a bútorok állapotának megőrzésében.

A fentiekből látható, hogy a fa kerti bútorok sem igényelnek sokkal több gondozást, mint más anyagokból készülő társaik. Ha mindig tisztán tartod őket, akkor nem kell attól tartanod, hogy idő előtt tönkremenne.

Szeretnél újítani a kertedben? Akkor tekintsd meg széles választékot fa kerti bútorokból is, amelyek között könnyedén megtalálhatsz minden olyan berendezést, amire csak szükséged lehet! Garnitúráktól a zsúrkocsiig minden a rendelkezésedre áll. Neked már csak birtokba kell őket venned.

Fa kerti bútorok
Fa kerti bútorok