Elter kültéri lámpa – esztétikum és funkció a kertekben

Elter kültéri lámpa – esztétikum és funkció a kertekben

A kertek legszembetűnőbb elemei természetesen a különböző növények és virágok, melyek alapvetően is képesek meghatározni a légkört. A különféle kisebb-nagyobb kiegészítők azonban funkcionálisan, de az esztétikum szempontjából is sokat javíthatnak az összképen.Egy kert ölelése

Ezt pontosan talán csak azok tudják megérteni, akik rendelkeznek kerttel, de tény, hogy ez a sokak számára csak álomnak számító plusz zöldterület lényegében sokak számára a nyugalom szigete. Legyen az kicsi vagy nagy, ápolt vagy vadregényes, szinte biztos, hogy mindenki megtalálja benne a nyugalmat, azokat a helyeket, pontokat, ahol kicsit megnyugodhat a mindennapos hajtásban. Egy kertért persze tenni is kell, hiszen alapvetően is sok odafigyelést és munkát igényel.

Az elképzelések persze különbözőek: van, aki hosszú munkaórákat áldoz a kertjére, aki pedig azzal is megelégszik, ha van hová kimennie kicsit levegőzni. Előbbiek számára a különféle növények, virágok jelentik a tér kialakításának esszenciáját, ám emellett érdemes más kerti kiegészítőkkel is számolni. Fontos lehet például a világítás értő és stílusos kivitelezése, hiszen ez a funkció és az esztétikum szempontjából is hasznos. Az Elter kültéri lámpa kínálata ebben is segít.

Elter kültéri lámpa – esztétikum és funkció a kertekben
Elter kültéri lámpa – esztétikum és funkció a kertekbenDíszes funkció

Egy kerti lámpa esetén alapvetően két szempont merülhet fel: vagy azért szükséges néhány kültéri fali lámpa elhelyezése, hogy megoldott legyen a kert sötétedés utáni megvilágítása, vagy pedig ezek a világítótestek inkább hangulati elemként funkcionálnak. Fontos megjegyezni, hogy egyik nem zárja ki a másikat, ahogy az sem elképzelhetetlen, hogy egy-egy kültéri lámpa mindkét funkciót betöltse. Ezekben az eszközökben tehát abszolút képes találkozni a két szempont.

A kültéri lámpa kínálat is nagyjából az ilyen elképzelések mentén áll össze, hiszen ugyanúgy megtalálhatóak az inkább funkcionális, mintsem esztétikus lámpák, mint a díszesebb, akár kerti dísztárgyként is elképzelhető modellek. Azonban ahogy a belső terek esetén, úgy a kertekben is fontos a világítás tudatos megtervezése, hiszen ez egyrészt garantálja, hogy a megjelenés minősége a megfelelő funkcionalitással párosul, másrészt jóval költséghatékonyabb megoldásokra juthatunk ennek köszönhetően.

Elter kültéri lámpa – esztétikum és funkció a kertekben
Elter kültéri lámpa – esztétikum és funkció a kertekbenTervezett fények

Az Elter kültéri lámpa kínálata is jól mutatja azt a sokszínűséget, mely a külső terekhez kötődő világítási megoldásokat jellemzi. A megfelelő modellek kiválasztását azonban érdemes határozott igények mentén, előre tervezetten elvégezni. A kertekben stratégiai tudatossággal elhelyezett világítótestek ugyanis minden igénynek megfelelnek majd, legyen az akár a tájékozódás, akár a hangulat és megjelenés. Emellett pedig természetesen egy kültéri lámpa esetén a biztonság sem utolsó szempont.

A nyár elmúltával a napok is rövidülnek, az időjárás miatt azonban még sok időt érdemes a kertben tölteni akár sötétedés után is. Ezekre az időszakokra is kifejezetten hasznosak lehetnek az Elter kültéri lámpái, hiszen segítségükkel bármikor megteremthető az az otthonos, nyugodt és biztonságos atmoszféra, melyet mindenki keres. A tervezés során mindenképpen érdemes szakértő segítséget kérni, ám az Elter ebben is a vásárlói rendelkezésére áll.Ezekben a témákban olvashatsz a kezdő kertésznél:Képek: Vistacreate, Pixabay