Kertészkedés kezdőknek, avagy hogyan hozz létre egy vállalkozást akár a házad előtti kertből

kerteszkedes-kezdoknek

Fedezd fel a kertészeti vállalkozás lehetőségeit a Jooble álláskereső platform segítségével! Találd meg a legjobb szakembereket, építs kapcsolatokat és indulj el a sikeres vállalkozás útján!

A kertészet nem csupán egy hobbi, hanem egy teljes életforma, amely során csodálatos növényeket nevelhetsz, zöld területeket alakíthatsz ki, élvezheted a természet közelségét… A kertészkedés világa valóban tele van lehetőségekkel és kihívásokkal! Ha eljött az ideje, hogy vállalkozóként belevágj az üzleti világába, de nem tudod, hogyan kezdj neki, a legjobb helyen jársz: a Jooble álláskereső oldal bemutatja azokat a fontos lépéseket, amelyeket kertészként érdemes szem előtt tartani egy saját cég létrehozása előtt.

kerteszkedes-kezdoknek
kerteszkedes-kezdoknekA Jooble továbbá lehetőségeket kínál azoknak is, akik társulni szeretnének, vagy más kertészkedéshez kapcsolódó pozíciókat keresnek. A weboldal külföldi és belföldi ajánlatokat egyaránt bemutat, összegyűjtve a különböző álláshirdető portálok aktuálisan meghirdetett pozícióit egy helyre. A belföldön munkát keresők az ország bármely pontját kiválaszthatják kereséskor, például Pécs állásajánlatait a linkre kattintva lehet megtekinteni.

Csatlakozz a Jooble álláskereső oldalhoz és lépj be a kertészet izgalmas világába, ahol minden nap új kihívások várnak!

Vállalkozás kertészként – az első és legfontosabb lépések

Minden sikeres projekt alapja a tervezés. Képzeld csak el, hogy nézne ki egy felújítás, ha nem lenne pontról-ponta kigondolva. Így kell hozzáállni a vállalkozáshoz is, sőt, érdemes a lehető legkomolyabban venni. Íme néhány lépés, amit mindenképp érdemes követni:

Határozd meg a céljaidat

Amikor vállalkozást indítasz, tűpontosan kell tudnod, milyen típusú tevékenységgel szeretnél foglalkozni, vagy milyen szolgáltatásokat kínálsz az ügyfeleknek. Bármilyen irányba is indulsz, mindig tartsd magad az eredeti tervhez (természetesen ez körülményektől függően változhat!), hogy elkerüld a kavalkádot, ami pontatlan képet rajzolhat le vállalkozásodról. Inkább kevesebb dologgal foglalkozz, de azt végezd profi módon – ha kerti fűszernövényeket árusítasz, akkor ne keveredj a faültetés világába!Üzleti tervek, engedélyek, jogszabályok megismerése

A cél kitűzése azért fontos, hogy a közönség értse, mire is számíthat a cégedtől és miért te leszel a legjobb választás. Az üzleti tervhez tartozik minden stratégia, ármeghatározás, marketing ötlet, ami a cég fejlődéséhez vezet. Emellett mindenképp ismerned kell az aktuális előírásokat és jogszabályokat, szerezd be a szükséges engedélyeket (vállalkozói engedély mindenképp kelleni fog!). stb.

Minőségi anyagok és eszközök

Amikor tudod, hogy kinek és mit ajánlasz, ideje elgondolkodni a részleteken, amelyekre szükséged lesz a tervek megvalósításához. Térképezd fel, ár-érték arányban mi a legjobb számodra és az ügyfelek részére is.

Szakemberek toborzása – a Jooble álláskereső platform kínálata

Új vállalkozás indításakor valószínűleg szükséged lesz a tapasztalt és képzett szakemberekre, akik ismerik a szakma fortélyait. A Jooble által nyújtott lehetőségek révén egyszerűen megtalálhatók a legjobb munkavállalók, akik szabad kapacitással rendelkeznek és állást keresnek. Munkaadóként regisztrálva bátran használhatod a kereső funkció szűrőit: meghatározhatod a pozíciót, az állás betöltéséhez szükséges elvárásokat, és a régió kijelölése utáni találatok mindenképp megnövelik annak az esélyét, hogy gyorsan megtaláld a legjobb szakembereket.

kerteszkedes-kezdoknek
kerteszkedes-kezdoknekKliensek szerzése – reklám, marketing

A virtuális tér számos lehetőséget nyújt azoknak, akik új vállalkozásukat szeretnék hirdetni. Ráadásul kertészként online webáruházat is lehet üzemeltetni, ami mellett sokszor felesleges offline üzlethelyiséget fenntartani. A kertészeti szolgáltatásokat kínálóknak is érdemes megfontolni az online marketinget, hiszen az emberek többsége kizárólag így tájékozódik az újdonságokról, ráadásul meglehetősen nem megbízható jelleggel rendelkeznek azok a cégek, akik nincsenek jelen a közösségi média platformokon.

Olvass, olvass, olvass!

Az internet tele van ötletekkel, aktuális trendekkel és hírekkel. Mindenképp érdemes követni a kertészetben népszerű tendenciákat, hiszen az új ötletek olykor a legjobb üzleti lehetőségeket kínálják! A Jooble a munkaadók és a munkavállalók számára egyaránt hozzáférést ad a kiválasztott téma legfrissebb híreihez, bejegyzéseihez, eseményeihez, ráadásul a fórumon kapcsolattartási lehetőség is van, így akár szóba is elegyedhetsz a hasonló cipőben járó cégtulajdonosokkal.

Vállalkozásba kezdeni egy példaértékű döntés, amihez nem mindenki látna neki. Amennyiben megszületett az elhatározás, érdemes kitartani mellette, persze ésszerű keretek között. Olykor persze érhetnek hullámvölgyek és rosszabb napok is lehetnek, ami természetes minden élethelyzetben, de mi hisszük, hogy a bátraké a szerencse!

Egy új kertészeti vállalkozás megalapítójaként mindenképp törekedni kell a legmagasabb minőségre és  a legjobb szakemberek tudására. A Jooble álláskereső oldal pedig azért jött létre, hogy segítsen megtalálni ezeket a feltételeket. A weboldalon a munkakeresők és a munkát kínálók egyaránt megtalálják az általuk keresett információt, hiszen a naprakész ajánlatok, az aktuális trendek és a széles adatbázis naponta bővül, így minden nap újabb és újabb lehetőségekkel lehet találkozni.Ezekben a témákban olvashatsz a kezdő kertésznél: