Kerti kavicsdekoráció

Modern sziklakert

Kerti kavicsdekoráció

3+1 előny, amit érdemes kihasználni a kertedben

A kerti kavics azért kiváló dekorációnak, mert tökéletesen kiegészíti a kertben található növényeket. Mindezt pedig úgy teszi, hogy természetes hatásával illeszkedik a hamisítatlan eredeti környezetéhez.

A kerti kavicsdekorációnak számos előnye van. Például rendkívül változatosan fel lehet használni – de ez csak egy a számos jó tulajdonsága közül.

A kerti kavicsdekoráció azért jó, mert könnyen beszerezhető

Kavicsból szerencsére sok van, és ezért sok helyen kapható, ráadásul a kerti kavicsdekoráció rendkívül széles választékban kapható. Ha például nincs a közelünkben olyan kertészeti szaküzlet, ahol a kedvünkre való kerti kavicsdekorációt találnánk, más lehetőségünk is van beszerezni. Így akár megnézhetünk egy építési területet: ott biztosan lesz annyi felesleges, amennyire nekünk szükségünk lenne. De ha mégsem, kőbányáknál is lehet érdeklődni.

Kerti kavicsdekoráció

A kerti kavicsdekoráció azért jó, mert számos fajtája van

Nehéz lenne mind felsorolni, mennyiféle és -fajta kerti kavicsot lehet találni, ami kiválóan alkalmas lehet dekorációnak. A kerti kavicsdekoráció egyebek mellett kiválasztható a

  • fajtája (zúzott kő, folyami kavics, sőt, akár egyenesen szikla);
  • mérete (az egészen aprótól az akár öklömnyinél is nagyobbig);
  • színe (az egyszerű, fehéres-szürkéstől a melegbarnán át, a kéktől egészen a mintásig);
  • formája (természetes módon legömbölyített vagy éles, hegyes, esetleg négyszögletes)

alapján is. Így hát bizton állíthatjuk: nemigen létezik olyan kert, amelyhez ne találhatnánk meg az igazán tökéletesen illő kerti kavicsdekorációt.

Kerti kavicsdekoráció

A kerti kavicsdekoráció azért jó, mert bármi készülhet belőle

A kerti kavicsdekoráció azért is egy szuper találmány, mert a kreatívok szárnyakat kapnak tőle. A kevésbé kreatívak pedig akár ihletet is meríthetnek a számos formátumban előforduló különféle kerti kavicsdekorációkból. Kerti kavicsdekorációból készülhetnek például ezek:

  • kis ösvény a kert és a ház között: az egyenestől a körkörösön át egészen a kifejezetten kacskaringósig;
  • lehet belőle ágyásszegély is;
  • kavicsból összeállított lépőkövek;
  • kerti ülőkék, asztalok;
  • különböző „kert a kertben” kisrészek:

De lehet például közvetlenül a növényeinkkel is kombinálni kerti kavicsdekorációnkat. Ha a kavicsok között bújnak ki a növények, az igazán természetes hatást kelt. De még talán ennél is különlegesebb: szinte mintha a tengerpartot éreznénk a lábunk alatt, amikor járunk rajta. Sőt, akár a kertet körülvevő kerítés is épülhet fel különféle színű és nagyságú kavicsokból is.

Persze sorolhatnánk még hosszan, mi minden készülhet kerti kavicsdekorációból, de valójában a lehetőségeknek tényleg csak a képzeletünk szabhat határt.

És végül, de nem utolsósorban: a kerti kavicsdekoráció azért jó – mert rendkívül olcsó. Ha egyáltalán nem akarunk költeni rá, az is elegendő lehet, ha magunk gyűjtögetjük össze a szép formájú kavicsokat kirándulásaink során.

Kerti kavicsdekoráció
Kerti kavicsdekoráció

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek