Hogyan válhat a kertészkedés hobbiból élethivatássá

Kertészkedés

Hogyan találhatok munkát kertészként? Potenciális munkalehetőségek. Mi a helyes, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb állást?

Van egy közismert mondás, amely szerint annak, aki szereti a munkáját, életében egy napot sem kell dolgoznia. Ez bizonyos szempontból igaz, mert csak akkor élvezhetjük teljes mértékben az életet, ha egy tevékenység nemcsak anyagi jutalmat, hanem örömet is hoz.

Például sokan szeretnek kertészkedni, és vonzódnak mindenféle növényhez és azok életciklusához. De nagyon kevesen tudják, hogy ezt a hobbit jövedelemforrássá is alakíthatják. Magyarországon ez valóban lehetséges. A kertész munkája ma igen népszerű az országban. Számos olyan állást találhat, amely ezen a területen dolgozik.

Reális, hogy növénybarátként munkát találjak

Ha valaki arra gondol, hogy kertészként szeretne elhelyezkedni, az irreálisnak vagy rosszul fizetőnek tűnik. Valójában sok lehetőség van, és hogy erről megbizonyosodjon, elég, ha megnyitja bármelyik weboldal-aggregátort, például a Jooble-t, és megismerkedik a bemutatott állásajánlatokkal.

Valójában számos területen van szükség hivatásos kertészekre. Találhat munkát olyan magánszemélynél, akinek szüksége van egy szakemberre, aki gondozza a növényeit. Hasonlóképpen, az ember munkát kaphat egy nagyvállalatnál, és a csapat részévé válhat. Hasonlóképpen kertészekre van szükség különböző szervezetekben is, amelyek saját zöldterületekkel rendelkeznek, beleértve a kormányzati zöldterületeket is.

Valójában szinte mindenhol, ahol valamilyen növény van, gondosan kell rájuk vigyázni. És a legjobb, ha ezt szakemberek végzik.

Kertészkedés
Kertészkedés, hobbiból munka.

És nem szabad megfeledkezni az eladásra szánt növények termesztéséről sem. Ezt a szakosodott cégek és szakmai csoportok végzik. Ott is jelentkezhetsz állásra. Mire van tehát szükségünk ahhoz, hogy munkát keressünk? Nagy előnye, hogy a növényápoláshoz általában nincs szükség speciális képzésre. A képzés elsősorban a gyakorlatban, azaz közvetlenül a növények gondozásában történik. Ezért elegendő, ha munkát kapnak:

  • van rá vágyuk;
  • készüljön fel a tanulásra és az információk befogadására;
  • előnyt jelent a növényekkel való munkavégzésben szerzett tapasztalat és alapismeretek.

A fizikai egészség szintén fontos kérdés. A növényekkel való munkához kellően erősnek kell lennie, mivel rendszeresen át kell helyeznie őket egyik helyről a másikra, öntöznie kell őket, át kell ültetnie őket, és egyéb feladatokat kell elvégeznie. Az is fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs allergiás reakciója, mivel sok növény – különösen a trópusi és egzotikus növények – nagyon negatív hatásokat válthat ki.

Hol találhat megfelelő álláshelyet

Az álláskeresés legproblémásabb része a megfelelő állás kiválasztása. Manapság ezt a legkönnyebben az interneten teheti meg, mivel a különböző weboldalakon számos állásajánlat érhető el. A legjobb, ha csak bevált aggregátorokat használunk, hogy ne futhassunk bele csalókba.

Kezdetben a legjobb, ha kiszűri az elérhető ajánlatokat. Ha már tudja, hogy mely állásajánlatok a legvonzóbbak, érdemes megírni a munkáltatónak, és felvenni vele a kapcsolatot. Jó ötlet, ha nem csak önéletrajzot, hanem kísérőlevelet is küld. A potenciális munkáltató így megértheti, hogy a pályázó valóban érdeklődik az állás iránt, és így nagyobb az esélye annak, hogy a jelöltet figyelembe veszik.

Fűszer és gyógynövények

Kerti ötletek témájú cikkek

Kerttervezés témájú cikkek

Kertépítés témájú cikkek

Díszkert témájú cikkek