Az ugrálás testet és lelket üdítő kimozdulás

trambulin

Nem titok, hogy az ugrálásért nem véletlenül rajonganak a gyermekek, sőt ha őszinték akarnak lenni, akkor többségükben a felnőttek is. Olyan idegpályák aktivizálódnak, olyan anyagcsere-folyamatok indulnak el, olyan anyagok választódnak ki a szervezetben, amik a testet és a lelket egyaránt balzsamként kényeztetik.

Ki az, aki látott bárkit is szomorúnak ugrálás közben? Valószínűleg senki, mert automatikusan mosolyra görbül a száj a lendületes mozdulatok hatására. Szóval megéri saját trambulinnal gazdagodni – a kérdés már csak az, hogy milyen fajtával?Megéri szettben gondolkodni?

Igen, bár igazság szerint a trambulinok önmagukban is megvásárolhatóak, aztán a különböző tartozékok utólagosan is beszerezhetőek, amik nem nélkülözhetetlenek a használathoz, de mindenképpen jó, ha vannak. Ettől függetlenül vitathatatlan tény, hogy a készlet beszerzése a legegyszerűbb, egyúttal határozottan pénztárcabarát ötlet is egyben. Úgyhogy igen, megéri gondolkodni benne, és ha adott a hely, meg minden körülmény, akkor semmi sem akadályozhatja meg a beruházást.

trambulinMik azok a kritériumok, amik külön figyelmet követelnek?

A trambulin felhozatal sokszínű, és ez nem pusztán az árnyalatokra vonatkozik, hanem a paraméterekre is. Nyilvánvaló, hogy a gyermekeknek szánt variációk fitneszcélokra nem alkalmasak, de ennek a fordítottja is igaz abban az értelemben, hogy kár lenne egy jumpingra kifejlesztett modellt hétvégi kikapcsolódásra használni, mert annál sokkal több rejlik benne.

Vagyis a vásárlás első lépése nem a válogatás, hanem az egyéni igények összeírása, valamint azon feltételek tisztázása, amik prioritást élveznek. Nem mindegy, mekkora súlyhatárról, milyen felhasználási célról beszélünk, ahogy az is magától értetődik, hogy a körülmények is nagyon különbözőek lehetnek. Egy biztos: a kínálat tagjai kivétel nélkül biztonságot adó jellemvonásokkal büszkélkednek. Balesetektől rendeltetés szerinti használat mellett nem kell tartani. A védőháló is arra hivatott, hogy megakadályozza az esetleges problémákat.

trambulinMire képes az ugrálás?

Ha megvannak azok a kritériumok, amik körvonalazzák a tökéletes terméket, és ha a helyszín kialakítása is megtörtént, jöhet a beszerzés, majd a felállítás. Utóbbi nem okozhat nehézséget köszönhetően a könnyű szerkezetnek és az egyszerű összeszerelhetőségnek. Ezek után érdemes pár szót szólni arról, hogy miért is olyan jó dolog az ugrálás?

Egyrészt elképesztő módon fejleszti az állóképességet, mondhatni észrevétlenül. Aki már ugrált életében trambulinon, az tudja, annyira magával ragadó az élmény, hogy közben nem gondolkodik azon az ember, hogy jaj, de feszülnek az izmai. Korántsem! A nevetés az egyetlen zsigeri reakció. Ám eközben a test nem pihen, a fizikum úgy erősödik, hogy az egész az élvezetről, az örömről szól. Ez az az előny, amit életkortól függetlenül bárki kihasználhat.

Olyannyira egyébként, hogy orvosok nemcsak a fizikai erőnlét fokozására javasolják az ugrálást, hanem a lelki állapot javítására is, ha éppen túl sok az eget takaró felhő. Néhány perc ugrálás elegendő ahhoz, hogy a csak boldogsághormonként becézett endorfin termelés meginduljon a szervezetbe, ezáltal gyakorlatilag azonnal tapasztalható a kedélyjavulás.

Másrészt szuper kikapcsolódás az egész család számára. A gyermekek aligha tudnak betelni vele, és ahogy azt kifejtettük, a felnőtteknek is jó ötlet kipróbálni, mit adhat ez a típusú felszabadultság. Az tény, hogy a magas minőségi elvárásokat teljesítő termékek mindegyike hosszú távú használatra teremtetett évszaktól, életkortól, és minden egyéb külső tényezőtől függetlenül.

trambulinEzekben a témákban olvashatsz a kezdő kertésznél: